fbpx

O nama

MedicoverCircle.jpg

Medicover Diagnostics laboratorije

Laboratorije Medicover Diagnostics kao dio Medicover grupe, započele su svoje poslovanje u 2022. godine, sa željom da donesu najkvalitetniju laboratorijsku dijagnostičku kao podršku na putu prema zdravlju.

Medicover je vodeći internacionalni pružalac zdravstvenih i dijagnostičkih usluga sa sjedištem u Švedskoj i listiran na Nasdaq Stockholmu. Pruža širok spektar zdravstvenih usluga putem opsežne mreže ambulantnih klinika, bolnica, specijalizovanih centara, laboratorija i punktova za vađenje krvi, kroz dvije divizije – Zdravstvene i Dijagnostičke usluge.

Medicover Diagnostics diviziju čini i Medicover Genetics, sa dvije genetske laboratorije zahvaljujućči kojima su napredne genetske analize dostupnije i našim pacijentima. 

Najsavrijemenija tehnologija, iskusni stručnjaci

Izbor stručnog osoblja, kontinuirano unaprijeđivanje njihovog znanja, primjena najsavrijemenije opreme i novih dostignuća iz oblasti laboratorijske dijagnostike,  koraci su koji nas vode do ostvarenja željenog cilja – postizanje preciznih i pouzdanih laboratorijskih rezultata.

Kvalitet i efikasnost su naši osnovni postulati, oni su osnov našeg poslovanja i čine nas pouzdanim i kompetentnim partnerom zdravstvenim profesionalcima, bolnicama, ordinacijama, osiguravajućim društvima, kompanijama kao i pojedincima.

Medicover Diagnostics posluje kroz lanac od 12 laboratorija, sa dvije centralne laboratorije smještne u Sarajevu i Banja Luci, te lanac sa 6 punktova u Banja Luci, Laktašima, Prijedoru, Prnjavoru, Gradišci i Doboju.  

Pacijentima je dostupan veliki broj analiza, od rutinskih testova sve do genetike i specijalne laboratorijske dijagnostike. 

 

medicover diagnostics sarajevo
laboratorije medicover diagnostics

Profesionalan odnos, ljubaznost i pristupačnost u pružanju vrhunske zdravstvene usluge

  • Rezultati većine analiza dostupni u roku od 24 sata, a ostale analize sa najčešćim rokom od 2 do 3 dana
  • Stručan savjet osoblja pri izboru potrebnih analiza
  • Uzimanje uzoraka u toplini vašeg doma – patronažna služba na vaš poziv
  • Dostavljanje nalaza emailom, a prema potrebi i na kućnu adresu
  • Specijalno kreirani paketi sa najčešćim laboratorijskim analizama po pristupačnim cijenama
  • Dostupan je program lojalnosti sa stalnim popustima na sve analize
  • Kreativni dječiji kutak
  • Topla i ugodna atmosferu podrške u prostorijama naših laboratorija

Integrisani laboratorijski informacioni sistem Silab

Integrisani laboratorijski informacioni sistem (LIS) koji upravlja laboratorijskom opremom i kontroliše radne procese, od trenutka uzorkovanja do izdavanja rezultata, primenjuje se u Medicover Diagnostics laboratorijama od osnivanja, što predstavlja jednu od komparativnih prednosti u odnosu na druge zdravstvene ustanove.

 

Silab je instaliran kao primarni LIS u stotinama laboratorija širom Evrope, jer pored veće brzine omogućava i potpunu automatizaciju laboratorijskih procesa, pri čemu je mogućnost ljudske greške svedena na minimum.

 

Automatizacija obuhvata sve procese, od prijema do arhiviranja uzoraka, kao i upravljanje dokumentacijom i podacima u bazi podataka. Pored ugradnje novog, najsavrijemenijeg serverskog sistema, obezbeđeno je i njegovo neprekidno napajanje, kao i backup i restauracija baze podataka, sa ciljem da se omogući nesmetano funkcionisanje sistema čak i u vanrednim situacijama.

Medicover Revizija akreditacije
0 analiza | 0,00 KM
Pogledaj sve

Radno vrijeme

Povodom Međunarodnog praznika rada laboratorije Medicover Diagnostics neće raditi 1. maja 2024. godine, dok je 2. maja radno vrijeme laboratorija 07.00 do 14.00h. 
 
Povodom vjerskog praznika Vaskrsa laboratorije u Republici Srpskoj rade praznično radno vrijeme: 
 
Petak, 03.05 – 07.00 do 14.00h
Subota, 04.05. – 08.00 do 14.00h
Ponedeljak, 06.05. – 07.00 do 14.00h
 
Četvrtak, 9. maj 2024. je neradni dan.