fbpx

Medicover Diagnostics Sarajevo | Otvoren Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje

INSTALIRANA NAJSAVREMENIJA OPREMA

Medicover Diagnostics Sarajevo sa radom je počeo kao Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje, kojeg će u u narednom periodu pratiti nekoliko lokacija za urozkovanje strateški raspoređenih u Kantonu Sarajevo.

Medicover, vodeći internacionalni pružatelj zdravstvenih i dijagnostičkih usluga sa sjedištem u Švedskoj i listiran na Nasdaq berzi Stockholm, u Sarajevu je poslovanje počeo otvaranjem Zavoda za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Medicover Diagnostics BiH.

jasminka prguda mujic otvaranje medicover diagnostics sarajevo
dr.sc. Jasminka Mujić, medicinski direktor Medicover Diagnostics BiH, Marko Bilić, generalni direktor Medicover diagnostics BiH i Laurentiu Luca, direktor Medicover Diagnostic laboratorija za Jugoistočnu Evropu.

Medicover Diagnostics u Sarajevu prvi je, veliki korak, kompanije Medicover nakon ulaska na bh. tržište 2023. godine i predstavlja najmoderniju ustanovu za laboratorijsku dijagnostiku u ovom dijelu Evrope.

“Otvaranje Zavoda u Sarajevu pokazuje našu posvećenost rastu u Bosni i Hercegovini i namjeri da pružimo visokokvalitetne, pristupačne i pouzdane dijagnostičke usluge medicinskim profesionalcima i pacijentima”, izjavio je Staffan Ternström, COO Dijagnostičkih usluga, Medicover.

staffan ternstrom
Staffan Ternström, COO Dijagnostičkih usluga, Medicover na svečanosti u Gradskoj vijećnici

Medicover Diagnostic Sarajevo nudi veći broj analiza

Nakon investicije u Banjoj Luci, otvaranjem savremene Centralne laboratorije, Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Medicover Diagnostics u Sarajevu, potvrdio je opredjeljenost Medicover Diagnostics Sistema da učvrsti svoju lidersku poziciju na tržištu BiH.

“Ponosan na cijeli bh. tim koji je zajedničkim snagama radio na ovom projektu te smo uz nesebičnu podršku kolega iz regije, zavšili i ovaj, za nas, veliki korak. Potpuno svjesni činjenice da nas pravi posao tek očekuje, smatram da je dolazak Medicover sistema na bh. tržište veliki doprinos zdravstvenom sistemu ove zemlje, i velika podrška pacijentima i zdravstvenim profesionalcima. U narednom periodu nastojaćemo da se još više približimo pacijentima otvranjem novih lokacija sa fokusom na kvalitet svih naših usluga”, naglasio je generalni direktor Laboratorija Medicover Diagnostics BiH Marko Bilić.

Više od 4000 analiza i testova

Medicover Diagnostics B&H trenutno okuplja više od 60 stručnjaka, koji servisiraju oko 100.000 pacijenata sa više od 4.000 rutinskih i naprednih analiza, različitih oblasti humane dijagnostike poput biohemije, imunohemije, hematologije i patofiziologije, ali i pritup analizima Medicover Diagnostics Divizije u cjelosti.

“Biti dio međunarodne mreže laboratorijskih ustanova donosi brojne benefite kako ljekarima tako i pacijentima u našoj zemlji. Našem osoblju pruža se prilika da neprestano komunicira s vodećim medicinskim stručnjacima širom Evrope, dok pacijenti imaju pristup širem i inovativnom dijagnostičkom testiranju”, rekla je dr. sc. Jasminka Prguda Mujić, medicinski direktor Medicover Diagnostics B&H.

Medicover Diagnostisc Sarajevo

Medicover Diagnostics posvećuje posebnu pažnju profesionalnom razvoju svojih zaposlenika u svakoj zemlji u kojoj posluje. Kompanija će održavati i kontinuirani dijalog sa ljekarima i medicinskim stručnjacima u Bosni i Hercegovini kako bi ih obavještavala o svim novim dostignućima u dijagnostičkoj medicini.

Laurentiu Luca

“Imali smo dobar početak u Bosni i Hercegovini, sa uspješnom prvim laboratorijom u Banjoj Luci i vrlo stručnim lokalnim timom. Cilj nam je ponuditi visok kvalitet usluga pacijentima i ljekarimau Sarajevu, te proširiti mrežu laboratorija”, rekao je Laurențiu Luca, direktor Medicover Diagnostic laboratorija za Jugoistočnu Evropu.

Pacijenti i ljekari u Sarajevu, okolini i cijeloj BiH mogu se osloniti na sveobuhvatan spektar rutinskih testova krvi do visoko napredne dijagnostike koja pokriva sve od rane dijagnozu do prevencije.  Dostupne su usluge iz oblasti alergija i autoimune dijagnostike, bakteriologije, parazitologije, biohemije i imunohemije, dijagnostiku krvnih grupa/transfuzijsku medicinu, tumorske markere, kliničku hemiju, citologiju, hematologiju, histopatologiju, humanu genetiku,  molekularnu biologiju i toksikologiju.

Na nivou Medicover Diagnostics Divizije više od 8 000 testova i analiza

Budući da je dijelom Medicover Sistema, svi pacijenti iz Sarajeva ali i čitave BiH imaće lakši pristup analizama koje se još uvijek ne izvoide u našoj zemlji, ali i pristu dvjema genetskim laboratorijama koje djeluju pod okriljem Medicover Genetics. Iz naših, Medicover Genetics laboratorija su i najpouzdaniji Veracity i VeraGENE, ali i paneli genetskih testova različitih oblasti humane medicine – poput je onkologije, rijetkih bolesti, reproduktivnog zdravlja, farmakogenetike. 

Švedski kvalitet Medicover Diagnostics laboratorija podrazumijeva pozdranost, tačnost i brzinu izdavanja laboratorijskih nalaza.

Otvaranje Zavoda za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Medicover Diagnostics BIH ozvaničeno je i svečanim prijemom za brojne zvanice koji je upriličen u Gradskoj vijećnici.

Otvaranje Instituta za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Sarajevo
Aula Gradske vijećnice 18.01.2024.

Među brojnim zvanicama svečanosti je prisustvovala nj.e ambasadorica Švedske u BiH Helena Lagerlöf sa najbližim saradnicima.

Ambasadorica Svedske na otvaranju Medicover Instituta Sarajevo
Nj.e ambasadorica Švedske Helena Lagerlöf i Staffan Ternström, COO Dijagnostičkih usluga, Medicover

U Bosni i Hercegovini, Medicover Diagnostics trenutno posluje putem mreže od 2 laboratorije i 10 punktova za vađenje krvi strateški raspoređenih širom zemlje.

Zavod u Sarajevu nalazi se na adresi Bulevar Meše Selimovića 17A, u zgradi Core Bisiness Centra. Kontakt telefoni su:

+387 33 878 111

+387 33 878 112

O M E D I C O V E R -u

Medicover je vodeći internacionalni pružatelj zdravstvenih i dijagnostičkih usluga sa sjedištem u Švedskoj i listiran na Nasdaq Stockholmu. Pruža širok spektar zdravstvenih usluga putem opsežne mreže ambulantnih klinika, bolnica, specijalizovanih centara, laboratorija i punktova za vađenje krvi, kroz dvije divizije – Zdravstvene i Dijagnostičke usluge.

  • Zdravstvene usluge – podrazumijevaju visokokvalitetnu njegu zasnovanu na preventivnim i ambulantnim uslugama, specijalističkoj njezi, liječenju neplodnosti, modernim stomatološkim i optičkim uslugama. Sistem podrazumijeva 175 klinika, 41 bolnicu, 107 stomatoloških klinika, 28 klinika za neplodnost, 38 optičkih klinika, 15 centara za mentalno zdravlje, 49 apoteka i 126 teretana. Glavni tržišta su Poljska, Indija i Rumunija.
  • Dijagnostičke usluge – pruža širok spektar dijagnostičkih usluga uključujući razne laboratorijske testove u svim glavnim oblastima kliničke patologije, od rutinskih do naprednih testova i od prevencije do praćenja tretmana. Poslovanje se obavlja putem mreže od 104 laboratorija, 876 punktova za vađenje krvi i 27 klinika u trinaest zemalja. Glavna tržišta su Njemačka, Rumunija, Poljska i Ukrajina. Za više informacija, posjetite www.medicover.com

Podeli:

Povezani članci

Medicover Diagnostics Sarajevo | Otvoren Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje
ogtt test
Test opterećenja glukozom (OGTT)
Test opterećenja šećerom je laboratorijsko-dijagnostički test pomoću kojeg se ispituje sklonost pacijenata ka šećernoj bolesti.
HIV (Humani Virus Imunodeficijencije)
CRP pomoc u dijagnostici
CRP nalaz krvi │ Šta je CRP , zašto se radi i šta otkriva?
CRP je je protein čije vrijednosti u krvi rastu u infekcijama i upalnim stanjima, kao i poslije operacija ili trauma.. Sintetiše se u jetri  kao reaktant akutne faze usljed oštećenja tkiva i upalnog procesa u organizmu.
Zašto je važan vitamin D?
Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima sa različitim funkcijama u našem organizmu. Nastaje u koži, gde od provitamina, a pod dejstvom UV zraka prelazi u vitamin D.
Laboratorijska dijagnostika sa funkcionalnim pristupom

Lokacije naših laboratorija

1 analiza | 14,00 KM
Pogledaj sve