fbpx

NIŽE CIJENE PRENALATIH TESTOVA I DO 50%

VERACITY i VERAgene testovi koštaju od 610 do 886 KM

U Laboratoriji Medicover Diagnostics, koja se nalaze u sastavu švedskog sistema zdravstvenih ustanova, od 14. marta 2024. godine svim trudnicama će dva najsavremenija neinvazivna genetska prenatalna testa Veracity i VERAgene biti dostupna po cijeni koja je i do 50% niža od tržišne. To znači da će cijene ovih testova koštati od 610 KM do 886 KM, a sve u cilju poboljšanja dostupnosti ove dijagnostičke usluge svim trudnicama.

veracity

Budući i da je Fond zdravstvenog osiguranja RS nedavno odlučio da refundira prenatalne testove u iznosu od 700 KM, po jasno definisanoj proceduri, a vodeći se odgovornom poslovnom politikom Medicover Diagnostics laboratorija odlučila je da snizi cijene svih prenatalnih testova kako bi u potpunosti finansijski rasteretili trudnice u RS.

Prenatalni testovi koji su dostupni u Medicover Diagnostics laboratorijama pokrivaju skoro sve rizike i svrstavaju se u najpouzdanije testove današnjice.

„Želimo da vrhunski prenatalni testovi budu dostupni svim trudnicama. Znamo koliko je važno prenatalno testiranje  posebno kod kategorija koji imaju veći rizik za otkrivanje genetičkih problema, ali i za svaku trudnica koja nema neki konkretan razlog već želi da se preventivno testira i da nakon dobijenih rezultata, bezbrižnije uživa u trudnoći. U našem portfoliju su dostupna četiri prenatalna testa koja su upotpunosti sigurna i za buduće majke i bebu, a prema svim medicinskim statistikama svrstavaju se u najpouzdaniju dijagnostičku metodu“, saopšteno je iz laboratorija Medicover Diagnostics i podsjetili na opredjeljenost ove zdravstvene ustanove da približi vrhunske analize svim građanima naše zemlje.

veragene medicover

„Inače, akreditovana laboratorija Medicover Diagnostics kao jedini ovlašćeni zastupnik VERACITY i VERAgene prenatalnih testova, dio je švedskog lanca zdravstvenih ustanova.  Zahvaljujući toj činjenici u saradnji sa kolegama, našom sestrinskom, genetskom laboratorijom Medicover Genetics uspjeli da ponudimo nižu cijenu testova i do 50%“, dodali su iz Medicover Diagnostics-a.

Neinvazivni prentalni testovi dostupni na svih 12 lokacija laboratorija Medicover Diagnostics u saradnji sa sestrinskim laboratorijama Medicover Genetics Kipar i Njemačka. Ove genetske laboratorija takođe su u sklopu Medicover sistema, a njihov rad verifikovan je akreditacijom i najvišim evropskim i međunarodnim certifikatima.

VERACITY i VERAgene su tačni i sigurni neinvazivni prenatalni testovi koji analiziraju slobodnu DNK iz majčine krvi kako bi otkrili moguće genetske abnormalnost ploda. Uzorci se uzimaju iz krvi majke, a VERAgene test zahtijeva dodatno uzimanje uzorka bukalnog brisa oca što ih čini  najpouzdanijim testovima na tržištu.

Kao neinvazivne metode, oba prenatalna testa su sigurna za majku i dijete, a dostupni su i za jednoplodne i za blizanačke trudnoće.

Laboratorija Medicover Diagnostics neprestano širi portfolio svojih dijagnostičkih usluga, uvodeći nove savremene metode kako u dijelu rutinskih laboratorijskih testova tako i sa specijalnim i genetskim analizama.  Prenatalni testovi VERACITY i VERAgene jedni su od najtraženijih na evropskom jer omogućavaju pouzdano prepoznavanje genetskih mutacija u fetusu.

Podeli:

Povezani članci

neinvazivni prenatalni testovi
VERACITY premium prenatalni test DOSTUPAN SVIM TRUDNICAMA
Natrijum – naš svakodnevni saputnik
Natrijum je ključan za održavanje zdravlja svake naše ćelije. Bitno je da između njega i kalijuma vlada stanje dinamičke ravnoteže.
VERAgene
NIŽE CIJENE PRENALATIH TESTOVA I DO 50%
TROFEJ za laboranticu Milanu Zdjelar
Medicover Diagnostics Sarajevo | Otvoren Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje
Androstenedion – hormon nadbubrežne i polnih žlijezda
Uzroci povišenog nivoa androstendiona mogu biti zbog bolesti bubrega ili jajnika recimo policistični jajnici, adrenalna hiperplazija, Cushing-ov sindrom, osteoporoza, tumori različitog porijekla.

Lokacije naših laboratorija

0 analiza | 0,00 KM
Pogledaj sve

Radno vrijeme

Povodom Međunarodnog praznika rada laboratorije Medicover Diagnostics neće raditi 1. maja 2024. godine, dok je 2. maja radno vrijeme laboratorija 07.00 do 14.00h. 
 
Povodom vjerskog praznika Vaskrsa laboratorije u Republici Srpskoj rade praznično radno vrijeme: 
 
Petak, 03.05 – 07.00 do 14.00h
Subota, 04.05. – 08.00 do 14.00h
Ponedeljak, 06.05. – 07.00 do 14.00h
 
Četvrtak, 9. maj 2024. je neradni dan.