fbpx

VERACITY premium prenatalni test DOSTUPAN SVIM TRUDNICAMA


VERACITY – NIPT NOVE GENERACIJE

Veracity PREMIUM je neinvazivni prenatalni test nove generacije koji precizno mjeri i analizira fetalnu DNK iz krvi majke kako bi se otkrila prisutnost aneuploidija i mikrodelecija kod fetusa.

VERACITY test precizno otkriva rizik za

  • trisomiju hromozoma 21 (Downov sindrom)
  • trisomiju hromozoma 18 (Edwardsov sindrom)
  • trisomiju hromozoma 13 (Patauov sindrom)
  • aneuploidije X i Y kromozoma
  • mikrodelecijske sindrome
  • test takođe pruža mogućnost utvrđivanja pola bebe

Veracity test koristi nenadmašnu tehnologiju koju je razvila kompanija Medicover Genetics koja omogućava otkrivanje najčešćih hromozomskih aneuploidija i mikrodelecijskih sindroma te mjerenje fetalne frakcije s neuporedivom tačnošću.

 

Veracity PREMIUM
Premium test je dostupan svim trudnicama

CILJANA ANALIZA?

VERACITY je dizajniran za duboku analizu specifičnih genomskih regija čime se povećava preciznost i tačnost. VERACITY je nastao sa ciljem da prevaziđe nedostatke drugih NIPT testova svojom autentičnom i inovativnom tehnologijom kao i svojom metodologijom skrininga. Naime, smatra se da je samo 14% hromozomskog materijala od kliničkog značaja za fetalni skrining, drugim riječima promjena na ovim delovima isključivo, mogu dovesti do rođenja žive bebe. Iz tog razloga, VERACITY se fokusira na detekciju onih poremećaja koji su kompatibilni sa životom.

DETALJNA ANALIZA

VERACITY tehnologija izoluje fragmente DNK iz ciljanih regija na hromozomima od interesa i čita ih na izuzetno visokoj dubini očitanja, poboljšavajući statističku tačnost analize i povećavajući osjetljivost i specifičnost. To znači da je fokusiranim targetiranjem genomskih regiona i visokom dubinom čitanja nukleotida, VERACITY sve svoje kapacitete usmjerio na detekciju samo onih stanja koja su od suštinske i medicinske važnosti pružajući mogućnost budućim roditeljima da donesu odluke na bazi kvalitetnih informacija.

TAČNA ANALIZA

VERACITY koristi inovativni softver koji tačno izračunava fetalnu frakciju što povećava preciznost i pouzdanost testa.

Glavni benefiti Veracity testa su u činjenicama da se radi o testu koji je SIGURAN za majku i bebicu, JEDNOSTAVAN jer je potreban samo uzorak krvi majke, PREZICAN sa stopom detekcije većom od 99,9 %, i BRZ jer su rezultati gotovi za 7 do 10 radnih dana.

Koje opcije Veracity testa možete da odaberete?

  • VERACITY basic: analizira hromozome 13, 18 i 21 u fetalnom genomu, identifikujući hromozomske aneuploidije.
  • VERACITY plus: analizira hromozome13, 18, 21, X i Y u fetalnom genom u fetalnom genomu, identifikujući hromozomske aneuploidije.
  • VERACITY premium: analizira hromosome 13, 18, 21, X i Y u fetalnom genomu, identifikujući hromozomske aneuploidije i DiGeorge sindrom (22q11.2), 1p36 delecijski sindrom, Smith-Magenis sindrom (17p11.2) i Wolf-Hirschhorn sindrom (4p16.3)

Roditelji, ukoliko žele, u svim varijantama Veracity testa mogu da saznaju pol bebice. Rezultati Veracity testa su dostupni u roku od 7 do 10 radnih dana.


Detaljno o VERACITY TESTOVIMA

Za više informacija možete nas pozvati: 

CENTRALNA LABORATORIJA BANJA LUKA +387 51 232 380 

CENTRALNA LABORATORIJA SARAJEVO +387 33 878 111 

Zašto je laboratorija Medicover Diagnostics snizila cijenu testova?

Laboratorija Medicover Diagnostics jedini je ovlašćen zastupnik VERACITY I VERAgene testova koji stižu iz naše sestrinske firme Medicover Genetics čije je sjedište u Berlinu, Njemačka.

Uz podršku kolega Medicover Genetike uspjeli smo da cijene testove približimo svim trudnicama bez obzira na materijalni status i u laboratorije, bez posrednika, uvedemo neinvazivne prenatalne testove.

Medicover Diagnostics prva je akreditovana laboratorija koja posjeduje i proširen obim akreditacije.

VERACITY test je izbor broj 1 trudnica i ginekologa u Njemačkoj.

Rezultati prenatalnog testa se šalju na mail adresu trudnice, u roku od 10 radnih dana od momenta kada stignu u Medicover Genetics laboratoriju na Kipru, a svaka trudnica svoje rezultate treba da prodiskutuje sa izabranim ginekologom koji će odrediti dalji tok kontrole trudnoće.

Preciznost i pouzdanost potvrdile kliničke studije

Preciznost i performanse VERACITY testa su više puta potvrđene kliničkim studijama u kojima je učestvovao veliki broj trudnica.

Klinička studija u kojoj je učestvovalo 10 280 trudnica, pokazala je da je senzitivnost VERACITY testa na detekciju tri najčešće trizomije autozoma 100%, dok je pozitivna prediktivna vrijednost (vjerovatnoća da je kod pozitivnog nalaza anomalija zaosta prisutna) između 80  i 100%.

Podaci ovog tipa su jako važni pri izboru prenatalnog testa, jer predstavljaju dokaz o njegovoj upotrebnoj vrednosti i daju pokriće vezano za iskaze o visokoj stopi tačnosti i pouzdanosti, sa kojima se susrećete kada god se informišete o prenatalnom skriningu.

9

Na koji način se radi test u Medicover Diagnostics laboratorijama?

Ukoliko želite da radite test u nekoj od naših laboratorija pišite nam: 

office@medicover.ba ili nas pozovite na broj +387 66 857 766 ili jednostavno sve informacije saznajte na nekoj od naših lokacija. 

Uzorkovanje obvljamo u svim laboratorijama, nakon što se prethodno dogovorimo oko termina koji vam najviše odgovora. 

Da li mogu refundirati troškove testa od Fonda?

Trudnicama u Republici Srpskoj Fond zdravstvenog osiguranja refundira troškove testa. Naša laboratorija jednako kao i u svim drugim analizama izdaje fiskalni račun, a dodatno na zahtjev pacijenta fakturu odnosno potvrdu da li je u ovom slučaju test obavljen. Rezultate testa šaljemo na email pacijenta i odabranog ljekara. 

Podeli:

Povezani članci

neinvazivni prenatalni testovi
VERACITY premium prenatalni test DOSTUPAN SVIM TRUDNICAMA
Natrijum – naš svakodnevni saputnik
Natrijum je ključan za održavanje zdravlja svake naše ćelije. Bitno je da između njega i kalijuma vlada stanje dinamičke ravnoteže.
VERAgene
NIŽE CIJENE PRENATALNIH TESTOVA I DO 50%
TROFEJ za laboranticu Milanu Zdjelar
Medicover Diagnostics Sarajevo | Otvoren Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje
Androstenedion – hormon nadbubrežne i polnih žlijezda
Uzroci povišenog nivoa androstendiona mogu biti zbog bolesti bubrega ili jajnika recimo policistični jajnici, adrenalna hiperplazija, Cushing-ov sindrom, osteoporoza, tumori različitog porijekla.

Lokacije naših laboratorija

0 analiza | 0,00 KM
Pogledaj sve

Radno vrijeme

Povodom Međunarodnog praznika rada laboratorije Medicover Diagnostics neće raditi 1. maja 2024. godine, dok je 2. maja radno vrijeme laboratorija 07.00 do 14.00h. 
 
Povodom vjerskog praznika Vaskrsa laboratorije u Republici Srpskoj rade praznično radno vrijeme: 
 
Petak, 03.05 – 07.00 do 14.00h
Subota, 04.05. – 08.00 do 14.00h
Ponedeljak, 06.05. – 07.00 do 14.00h
 
Četvrtak, 9. maj 2024. je neradni dan.