fbpx

Medicover diagnostics

Laboratorije Medicover Diagnostics dijelom Medicover sistema postale su 2022. godine, nakon što je Švedska grupacija MEDICOVER uspostavila partnerstvo sa laboratorijom Konzilijum.

Medicover Diagnostocs B&H 

Medicover Diagnostics je izbor broj jedan za laboratorijske usluge u Bosni i Hercegovini, nudeći više od 4000 rutinskih i naprednih testova u svim glavnim oblastima, uključujući biohemiju, imunohemiju, hematologiju i patofiziologiju.

U sklopu Medicover Diagnostics Bosna i Hercegovina nalazi se Zavod za biohemijsku dijagnostiku i ispitivanje u Sarajevu, kao i mreža sa centralnom laboratorijom i 12 lokacija za sakupljanje uzoraka strateški i povoljno raspoređenih širom zemlje.

MEDICOVER sistem sa više od 30.000 zaposlenih, prisustan je u nekoliko zemalja Evrope i Azije, a najveća tržišta na kojima posluje u Evropi su Njemačka, Rumunija i Poljska.
Na području Republike Srpske i BiH MEDICOVER DIAGNOSTICS pruža usluge laboratorijske dijagnostike i to kao prva akreditovana laboratorija sa više od 3 000 dostupnih testova.

Dijagnostičke usluge laboratorija podrazumijevaju širok spektar laboratorijskih nalaza u svim glavnim oblastima patologije, imunologije, biohemije počev od rutinskih do naprednih testova, od prevencije do praćenja liječenja. 

Na nivou grupacije MEDICOVER, Diagnostics divizija obuhvata mrežu od 100 laboratorija, 733 punktova za uzimanje uzoraka krvi kao i 26 klinika u deset zemalja. 

U sastavu Medicover sistema je i MEDICOVER GENETICS – koji uključuje dvije genetske laboratorije koje pružaju usluge analiza u oblasti genetike i napredne biotehnologije.  Osim prenatalnih testova, našim pacijentima su dostupni najsavremeniji genetski testovi od reproduktivne medicine do napredne onko – genetike. 

Najsavrijemenija tehnologija, iskusni stručnjaci

Savremena medicina nezamisliva je bez laboratorije.

Više znanja o složenom porijeklu mnogih bolesti zahtjeva da stručnjaci za dijagnostiku iz svih oblasti medicine, farmacije, biologije, genetike i drugi, objedine svoje znanje i da usko sarađuju sa kliničkim stručnjacima, kako bi došli do optimalne terapije za liječenje svakog pacijenta.

Medicover sa stručnjacima različitih specijalizacija u jedinstvenom je položaju da doprinese novoj eri medicine.

Medicover pruža dijagnostičke usluge bolnicama i privatnim medicinskim ustanovama, kao i direktno pacijentima i ljekarima. Kompanija sarađuje sa državnim ali i sa privatnim klinikama, osiguravajućim društvima, farmaceutskim kompanijama i drugim privatnim laboratorijama.

Medicover diagnostics 2

Takođe, Medicover sistem redovno nadograđuje i investira u najsavrijemeniju laboratorijsku opremu, poput potpuno integrisane automatizacije lidera u ovom segmentu industrije (Roche, Beckman Coulter i Sismek) i samostalne automatizacije (Abbot M2000 rt, multipleks Bioplek 2200, EuroblotMaster).

Laboratorina Medicover Diagnostics

U BiH dostupno je više od 4000 testova i analiza

Medicover Diagnostics B&H nudi više od 4 000 parametara za testiranje, od rutinskih analiza krvi do visoko napredne dijagnostike iz svih područja laboratorijske diagnostike, poput: alergija i autoimuna dijagnostika, bakteriologija, parazitologija, biohemija i imunohemija, dijagnostika/transfuzija krvnih grupa, tumor markeri, klinička hemija, citologija, hematologija, histopatologija, humana genetika, higijena, imunologija i imunohemija, zarazne bolesti, mikrobiologija, molekularna biologija i farmakologija/toksikologija.

Sigurne i pouzdane MEDICOVER dijagnostičke usluge podrazumijevaju širok raspon laboratorijskih ispitivanja iz svih oblasti savremene medicinske prakse.

1.icon

Alergija i autoimuna dijagnostika; Bakteriologija, parazitologija;  Biohemija i imunologija;  Transfuziologija, određivanje krvne grupe i tipizacija; 

2.icon

Tumor markeri; Klinička hemija; Citologija; Hematologija; Histopatologija;

3.icon

HLA tipizacija; Humana genetika; Higijena; Imunologija;

4.icon

Dijagnostika infektivnih odeljenja; Mikrobiologija; Molerkularna biologija: Farmakologija; Toksikologija;

0 analiza | 0,00 KM
Pogledaj sve

Radno vrijeme

Povodom Međunarodnog praznika rada laboratorije Medicover Diagnostics neće raditi 1. maja 2024. godine, dok je 2. maja radno vrijeme laboratorija 07.00 do 14.00h. 
 
Povodom vjerskog praznika Vaskrsa laboratorije u Republici Srpskoj rade praznično radno vrijeme: 
 
Petak, 03.05 – 07.00 do 14.00h
Subota, 04.05. – 08.00 do 14.00h
Ponedeljak, 06.05. – 07.00 do 14.00h
 
Četvrtak, 9. maj 2024. je neradni dan.