fbpx

NIŽE CIJENE PRENALATIH TESTOVA I DO 50%

Veracity i VeraGENE testovi koštaju od 610 do 886 KM

U Laboratoriji Medicover Diagnostics, koja se nalaze u sastavu švedskog sistema zdravstvenih ustanova, od 14. marta 2024. godine svim trudnicama će dva najsavremenija neinvazivna genetska prenatalna testa Veracitiy i VeraGENE biti dostupna po cijeni koja je i do 50% niža od tržišne. To znači da će cijene ovih testova koštati od 610 KM do 886 KM, a sve u cilju poboljšanja dostupnosti ove dijagnostičke usluge svim trudnicama.

veracity

Budući i da je Fond zdravstvenog osiguranja RS nedavno odlučio da refundira prenatalne testove u iznosu od 700 KM, po jasno definisanoj proceduri, a vodeći se odgovornom poslovnom politikom Medicover Diagnostics laboratorija odlučila je da snizi cijene svih prenatalnih testova kako bi u potpunosti finansijski rasteretili trudnice u RS.

Prenatalni testovi koji su dostupni u Medicover Diagnostics laboratorijama pokrivaju skoro sve rizike i svrstavaju se u najpouzdanije testove današnjice.

„Želimo da vrhunski prenatalni testovi budu dostupni svim trudnicama. Znamo koliko je važno prenatalno testiranje  posebno kod kategorija koji imaju veći rizik za otkrivanje genetičkih problema, ali i za svaku trudnica koja nema neki konkretan razlog već želi da se preventivno testira i da nakon dobijenih rezultata, bezbrižnije uživa u trudnoći. U našem portfoliju su dostupna četiri prenatalna testa koja su upotpunosti sigurna i za buduće majke i bebu, a prema svim medicinskim statistikama svrstavaju se u najpouzdaniju dijagnostičku metodu“, saopšteno je iz laboratorija Medicover Diagnostics i podsjetili na opredjeljenost ove zdravstvene ustanove da približi vrhunske analize svim građanima naše zemlje.

veragene medicover

„Inače, akreditovana laboratorija Medicover Diagnostics kao jedini ovlašćeni zastupnik Veracity i VeraGENE prenatalnih testova, dio je švedskog lanca zdravstvenih ustanova.  Zahvaljujući toj činjenici u saradnji sa kolegama, našom sestrinskom, genetskom laboratorijom Medicover Genetics uspjeli da ponudimo nižu cijenu testova i do 50%“, dodali su iz Medicover Diagnostics-a.

Neinvazivni prentalni testovi dostupni na svih 12 lokacija laboratorija Medicover Diagnostics u saradnji sa sestrinskim laboratorijama Medicover Genetics Kipar i Njemačka. Ove genetske laboratorija takođe su u sklopu Medicover sistema, a njihov rad verifikovan je akreditacijom i najvišim evropskim i međunarodnim certifikatima

VERACITY i VERAgene su tačni i sigurni neinvazivni prenatalni testovi koji analiziraju slobodnu DNK iz majčine krvi kako bi otkrili moguće genetske abnormalnost ploda. Uzorci se uzimaju iz krvi majke, a VERAgene test zahtijeva dodatno uzimanje uzorka bukalnog brisa oca što ih čini  najpouzdanijim testovima na tržištu.

Kao neinvazivne metode, oba prenatalna testa su sigurna za majku i dijete, a dostupni su i za jednoplodne i za blizanačke trudnoće.

Laboratorija Medicover Diagnostics neprestano širi portfolio svojih dijagnostičkih usluga, uvodeći nove savremene metode kako u dijelu rutinskih laboratorijskih testova tako i sa specijalnim i genetskim analizama.  Prenatalni testovi Veracity i VeraGENE jedni su od najtraženijih na evropskom jer omogućavaju pouzdano prepoznavanje genetskih mutacija u fetusu.

Podeli:

Povezani članci

neinvazivni prenatalni testovi
Veracity PREMIUM prenatalni test DOSTUPAN SVIM TRUDNICAMA
VERAgene
NIŽE CIJENE PRENALATIH TESTOVA I DO 50%
TROFEJ za laboranticu Milanu Zdjelar
Medicover Diagnostics Sarajevo | Otvoren Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje
ogtt test
Test opterećenja glukozom (OGTT)
Test opterećenja šećerom je laboratorijsko-dijagnostički test pomoću kojeg se ispituje sklonost pacijenata ka šećernoj bolesti.
HIV (Humani Virus Imunodeficijencije)

Lokacije naših laboratorija

0 analiza | 0,00 KM
Pogledaj sve